Pristopite prvi, če pri otroku pride do nezgode

Pri otroku ali dojenčku je zadušitev najpogostejša izredna situacija, kjer je ogroženo življenje in boste nudili prvo pomoč.

Če je otrok še pri zavesti, spodbujamo kašelj, dokler je ta učinkovit. Spontani kašelj je namreč veliko bolj učinkovit kot kakršenkoli manever, sploh če je manever izveden tako, da otroku lahko povzroči nepotrebne poškodbe notranjih organov. Tudi zapore dihalnih poti so največkrat le delne. Če kašelj postaja neučinkovit ali je otrok tih in prične izgubljati zavest, začnite ukrepati hitro in učinkovito kot je opisano v spodnjih navodilih. Takoj pokličete 112 in pričnite z reševanjem. Kako? Oglejte si video.

Vsebina je nastala v sodelovanju z Življenjsko zavarovalnico NLB Vita in strokovnjaki s področja medicine Društvom Za srce ter Med.Over.Net, v skladu z aktualnimi smernicami medicinske stroke.

Oglejte si še

Otroška igra je nedolžna. Razen, kadar ni.

Pravočasna in strokovna pomoč lahko otroku v primeru najhujšega reši življenje. Posledice nezgode pa lahko vodijo tudi v finančne posledice, zato pravočasno poskrbite za svoje najmlajše in otroke do vključno 25 let in sklenite nezgodno zavarovanje NLB Vita Junior. Zavarovanje velja celo leto, ne glede na to, ali se je nezgoda zgodila v času šole, v prostem času ali v času šolskih počitnic, v Sloveniji ali tujini. Izbira zavarovalnega paketa je zelo enostavna, zavarovanje se lahko sklene prek spleta.

več